Известие

Collapse
No announcement yet.

Подобрения по-ускорението и максималната скорост на 147 1.6TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от naglia Покажи съобщение
    Искам като натискам ш*б*ани* педал на 1-ва, 2-ра да ме лепи за седалката ...z[/B]
    Тогава най - евтиния начин е да си вземеш 147ца с 3.2 двигател, или такава която фабрично излиза от завода с турбо.....
    Колкото повече искаш да се лепиш по седалката, толкова повече пари трябва да извадиш......
    Ората с много, ама много пари направо си ходят със седалките залепени по гърба, че им е трудно да ги махнат от там.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Сега като се замислих, май ще се наложи да смениш и водния радиатор, както и бензиновата помпа, гърнето и още някои нещица.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Май с тези коментари имате предвид, че алфите са кочини и ако и сложа едно турбо ще се разглоби? Няма да слагам турбо с намерение да вдигам много километри, аз и без турбо съм вдигал 200, просто ми харесва звука, изпълва ми душата така да го наречем. Искам да има по-добро ускорение, не ме интересува максималната скорост, няма да хода на състезания. Искам като натискам ш*б*ани* педал на 1-ва, 2-ра да ме лепи за седалката ...z

Един приятел си взе Ланчия 138 коня ако не се бъркам с турбо за 1800 лв от тия старите, 2.4 двигател, уж е тежка, почти 2 тона ама като настъпи педала и си до седалката.
        с големия ти опит най-вероятно е да се лепнеш за първа страница на жълт вестник , тикай там количката 1-2 години и като омачкаш достатъчно варели в квартала ще се лепиш и по седалките , засега с тоя болд дето пишеш си готов да се лепнеш в някой циментов дирек.
        Точно тая ланчия как дърпа леле - мале .....2 тона ламарина
        Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
        Peugeout 2.2 HDI 133+++
        Alfa 159 +++ next

Comment

Май с тези коментари имате предвид, че алфите са кочини и ако и сложа едно турбо ще се разглоби? Няма да слагам турбо с намерение да вдигам много километри, аз и без турбо съм вдигал 200, просто ми харесва звука, изпълва ми душата така да го наречем. Искам да има по-добро ускорение, не ме интересува максималната скорост, няма да хода на състезания. Искам като натискам ш*б*ани* педал на 1-ва, 2-ра да ме лепи за седалката ...z

Един приятел си взе Ланчия 138 коня ако не се бъркам с турбо за 1800 лв от тия старите, 2.4 двигател, уж е тежка, почти 2 тона ама като настъпи педала и си до седалката.
          Колега за да те лепи на седалката трябваше да вземеш jtd там лепи до 3та а и ремап и нямам думи какво се получава. Това е въпрос на въртящ момент а не на коне!
          Защото 1.9 115 коня дава повече кеф от 1.6 120 коня
          Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 23:16. Основание: Едит
          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
            Купуваш си един ТуинСкрап мотор 2.0, барабар с ECU-то, гривната около волана плюс ключовете с транспондера вътре. Дотук около 600 лв. След това го присаждате, за труд ще ти вземат около 500 лв. После трябва да смениш и скоростната кутия с такава, от ТуинСкрап 2.0, ще ти струва около 150-200 лв., смяна - около 100-150 лв. Мисля, че трябва да се пипнат и спирачките, като се подменят с по-здраво стискащи, щото май на 1.6-мотора мисля, че спирачките са по-слаби. Продаваш твоя мотор за някакви пари и си на черешата. Но няма да можеш после в това състояние да продадеш колата. Ако искаш да я продадеш отиваш в Технотест и ти изкарват сертификат за техническа изправност (щото всичко сътворено се води промяна на заводско състояние), цената е около 300 лв. Аз карам 156-ца с мотор 2.0, софтуерът е леко пипнат и е около 165 коня, повярвай ми, дори десет коня отгоре се усещат (не се усещат, ако мотор 500 коня го чипнеш на 510 коня).
            Накратко, от цялата работа печелиш три неща:
            1. Невъобразим кеф, докато изрязваш някой Голф 3 или Вектра 2 на светофара.
            2. Плащаш по-малък данък.
            3. Лепиш се за облегалката.

Най-после някой да даде смислен и пълен отговор, благодаря ти.
            Та да видим дали съм разбрал, продавам моя двигател, купувам 2.0ТС (тук да попитам им ли от къде да намеря 2.0ТС с турбо) и с малко упоритост и търпение ще стане?
            И още нещо, горе долу каква сума ме устройва за всичко което ми е нужно да се возя на 2.0ТС двигател.

Comment

Да слагаш 2-ка ТС в 147-ца е безумие, при положение, че можеш да продадеш твоята и да си купиш такава фабрична. ТС турбо няма фабрично и ако искаш такова трябва да го правиш сам. При всички положения, ако насаждаш мотор цифрата, която трябва да се бръкнеш е в хиляди! Нямам представа как си ги представяш нещата, но около мотора ще се наложи да смениш един куп неща и ще има много непредвидени разходи. Ако нямаш излишна сериозна сума не се захващай изобщо!
              Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
              Fiat Brava JTD

Comment

120коня не е малко като за начало моята първа кола беше75коня и бях мн доволен
                алфа ромео 156 тс

Comment

А бе всички като млади сме минали по тоя път.....спомням си на неговите години на една лада 2105...мажех задните гуми с грес и като ида на синьото кафе на плиска на паркинга яко газ и пушеци....аверите я мислеха за много вървяща...а то просто измама))......
                  Важното е... да се извърви тоя път с по малко грешки....
                  п.п...към автора на темата ще му подскажа първо да се запознае ...поне малко технически с автомобила, който притежава....и след това да задава тез страни въпроси.....а не гладна кокошка просо сънува...
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Мани ги тия коли и си купи мотор.

Comment

За тая цел трябва да навъртиш поне 50к км в движението после ако искаш мазерати си купувай порше .... за да не отрепаш някой включително и себе си щото който скача на бързото виж кво става https://www.youtube.com/watch?v=lE4uH6VAQKI на 1:30 пусни от клипа да видиш .
                      Last edited by SandoOne; d.m.y г., 18:13.
                      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                      Ramstein - Benzin
                      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

алфа отзад не можеш блъсна - първо трябва да я настигнеш
                        Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                        Peugeout 2.2 HDI 133+++
                        Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                          И колата е непродаваема.
                          Като моята
                          Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                          За тая цел трябва да навъртиш поне 50к км в движението после ако искаш мазерати си купувай порше .... за да не отрепаш някой включително и себе си щото който скача на бързото виж кво става https://www.youtube.com/watch?v=lE4uH6VAQKI на 1:30 пусни от клипа да видиш .
                          Ужс ! Това от кой събор е?
                          sigpic
                          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Парад Алфа Ромео 100 години
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Working...
                            X